Morotskaka

Morotscupcakes
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
100 g smält smör
4 1/2 dl rårivna morötter
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
100 g smält smör
4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Riv morötterna på rivjärn.
Vispa ägg och socker.
Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
Häll ner smöret i smeten.
Ta fram en bunke och blanda kanel, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över äggsmeten.
Rör runt tills det blir en jämn smet.
Häll smeten i formar. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 min.
Låt stå i formen 5-10 minuter.
Gör glasyren. Vispa ihop allt till en krämig röra
Spritsa på och dekorera med lite rivna morötter.
Servera!
Kommentarer
Trackback